Keuze kunstlens

Keuze voor een kunstlens

Voor de staaroperatie zal de oogarts de juiste sterkte van je kunstlens bepalen. Hij doet dit met behulp van een oogmeting. Op basis van deze oogmeting berekent de oogarts nauwkeurig de sterkte van de kunstlens. Omdat er verschillende soorten kunstlenzen zijn, is het slim om aan je oogarts te vragen welke kunstlens het beste voor jou is. Uiteindelijk bepaal je samen met je oogarts welke keuze voor een kunstlens het wordt. We hebben op deze website alvast de eigenschappen van elke kunstlens op een rijtje gezet.

Om je keuze te bepalen, kun je hier doormiddel van een aantal vragen eenvoudig zien welk soort kunstlens het beste bij jouw leefstijl past. Zo ga je goed voorbereid het gesprek met je oogarts in. En dat is belangrijk. Het gaat tenslotte om je ogen! Let wel op het kan natuurlijk zo zijn dat jouw ogen minder geschikt zijn voor een bepaalde type kunstlens. Jouw oogarts zal in dat geval dit met jou bespreken.

  • je ziet behoorlijk scherper*
  • je hebt je bril of contactlenzen (bijna) niet meer nodig.
  • het op en afzetten van verschillende brillen (of het zoeken naar je bril) is klaar.

Vind een oogarts bij jouw in de buurt

Via zoekfunctie vind je snel een oogarts en oogkliniek bij jou in de omgeving. Overleg altijd met jouw oogarts of jouw keuze voor type kunstlens ook voor jou mogelijk is. Het kan namelijk goed zijn dat jouw ogen niet geschikt zijn voor de kunstlens die jij wilt.